CLOOS Qirox – toate componentele pentru aplicaÅ£iile Dvs. de sudare robotizată

December 9, 2009

Concept

Firma CLOOS, cu o activitate de 90 de ani şi o vastă experienţă în domeniul echipamentelor de sudare, se află printre pionierii tehnicii moderne de sudare. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, de aproape 30 de ani, această firmă oferă soluţii complete, atât pe partea de echipamente de sudare, cât şi pe partea de roboţi industriali şi servicii. Furnizând toate componentele necesare, se asigură atât un timp de reacţie redus pentru beneficiar, cât şi o gestiune optimă a calităţii.

Modularitate

Noua linie Qirox® este concepută complet modular, atât din punct de vedere al componentelor hardware cât ÅŸi din cel al senzorilor, pachetelor software ÅŸi al serviciilor oferite. Astfel se poate configura, individual, cea mai bună soluÅ£ie – având cel mai bun raport performanţă/preÅ£ – pentru rezolvarea aplicaÅ£iilor de sudare cu arc electric.

Design

Inginerii CLOOS s-au inspirat din bionică şi au folosit procedee biometrice la calculul şi optimizarea componentelor roboţilor. Astfel s-a redus greutatea componentelor specifice, roboţii Qirox® dispunând de o dinamică îmbunătăţită. Chiar şi în cele mai defavorabile condiţii însă, repetabilitatea poziţionării rămâne sub 0.1mm.

Produse

Roboţi industriali

Roboti CLOOS QiroxNoua generaţie de roboţi Qirox®, aduce o serie de avantaje: flexibilitate crescută prin aplicarea unei axe suplimentare (Qirox® axa 7), timpi de tact reduşi datorită dinamicii crescute, domeniu de lucru crescut (până la 6.1m diametru pentru Qirox® QRC410E), costuri de producţie reduse datorită dinamicii crescute, utilizare simplă datorită dulapului de comandă Qirox® Rotrol.

Sisteme compacte

La orice aplicaţie de sudare analizată de firma CLOOS, se determină o configuraţie optimă pentru rezolvarea problemei de sudare. Folosind componente standard, dar şi componente proiectate pentru a rezolva probleme speciale, se configurează componenţa sistemului robotizat.
Pentru aplicaţii standard, sau piese generice, linia Qirox® conţine şi celule compacte standard. Acestea sunt realizate în aşa fel încât la beneficiar se racordează la utilităţi şi deja sunt funcţionale.

Senzori

Senzori pentru sudarea robotizata CLOOSPe lângă senzorii tradiţionali, (aplicaţi de altfel la majoritatea celor 57 de sisteme robotizate asemănătoare din industria românească), cum ar fi senzorul tactil (atingere cu duza de gaz) sau cel de urmărire a rostului de sudare prin monitorizarea parametrilor arcului de sudare, linia Qirox® dispune şi de senzori „inteligenţi” care scanează cu fascicole laser zona de sudare (în varintă off-line: CLOOS Seam Explorer sau on-line: CLOOS Seam Tracker).
Echipamente de sudare
Echipamentele din gama Qineo®, ce suportă toate procedeele şi variantele curente de sudare, stau la dispoziţie pentru integrarea în sistemele robotizate CLOOS. Datorită faptului că provin de la acelaşi producător ele se integrează perfect.
Cu opţiunile software disponibile (calcul costuri, supraveghere şi înregistrare date, gestiune utilizatori) sistemul robotizat va corespunde exact nevoilor beneficiarului.

Software

Componentele enumerate mai sus sunt asistate de pachete software foarte puternice:
Qirox® RoboPlan – permite programare off-line pe un calculator. Astfel se pot face teste de accesibilitate, sudabilitate; se reduc timpii de programare şi se creşte gradul de încărcare a sistemelor robotizate.
La rândul lor, soluţiile software de monitorizare a sistemelor robotizate CLOOS PDM asigură monitorizarea variabilelor procesului, modulul RSM permite efectuarea intervenţiilor de service de la distanţă, UMS rezolva managementul utilizatorilor sistemelor robotizate, iar WDM reprezintă un sistem pentru analiza şi supravegherea echipamentelor de sudare.

Mai multe detalii la www.qirox.ro

Comments are closed.