Simulare sisteme robotizate

April 3, 2009

Sistemul de programare offline Roboplan ofera facilitatea de a genera programe noi dar si adaptarea programelor existente pentru robotii industriali CLOOS pe un PC fara a intrerupe productia.
Acest sistem de programare offline ofera posibilitatea de a efectua analize de fezabilitate, de a calcula rata de utilizare a sistemului, de a determina aproximativ timpul de productie total inainte de a fi implicate costuri directe (de ex. nu se opreste sistemul robotizat pe perioada realizarii noilor programe).

De asemenea, Roboplan include un numar de functii cum ar fi cea de TEACH (miscare in sistem robot (PTP), miscare in sistem cartezian (CP), miscare sincrona a axelor externe, programare puncte, apelare puncte, rotire absoluta sau relativa, test de accesibilitate cu calcul pozitie axe), traiectorie (copiere, taiere si inserare traiectorie, rotire si oglindire traiectorie, shimbarea directiei de executie, modificarea ordinii de executie, generare automata a miscarii intre traiectorii), simulare (simulare miscare robot si axe externe, simulare cu axe externe sincronizate, afisarea depasirii limitelor zonei de lucru, calcularea timpului de ciclu, afisare coliziuni).

realvirtualDatele de geometrie 3-D pentru piese pot fi usor exportate in ROBO-PLAN si pozitionate in modelul sistemului robotizat si sunt repede disponibile programatorului. O platforma de programare bazata pe meniuri asigura o perioada scurta de scolarizare a utilizatorului.

Comments are closed.